Zelfvertrouwen

Wat is zelfvertrouwen eigenlijk en hoe krijg ik het?

“Alsof het iets is wat er ineens is. Dat je op een dag wakker wordt en denkt, yes, het is er, ik voel zelfvertrouwen!”

Rake woorden van vriend en collega-doorbraakcoach Michael Beers, mede-oprichter van Young & Unlimited

Wat betekent dat eigenlijk, zelfvertrouwen? Is dat jezelf vertrouwen? Vertrouwen op jezelf? Wat is zelfvertrouwen eigenlijk en hoe krijg ik het? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Veel van mijn cliënten zijn ernaar op zoek; balen ervan dat het er nog steeds niet is. Ook ik was lange tijd op zoek naar zelfvertrouwen. Waar kon ik dat vinden? Wie kon me helpen dat te krijgen? Wat moest ik allemaal loslaten zodat ik eindelijk dat zelfvertrouwen, wat toch ergens in me zou moeten zitten, zou kunnen voelen?

Ik heb het niet gevonden. Jij gaat het ook niet vinden.

Als jij keer op keer uit angst ervoor kiest om niet te gaan staan voor wat jij belangrijk vindt, je niet uit te spreken, niet jouw grenzen aan te geven, te handelen in strijd met jouw innerlijke waarheid, hoe kun je jezelf dan vertrouwen? Of verwachten dat er op een dag ineens zelfvertrouwen zal zijn?

Zelfvertrouwen vind je niet, dat creëer je.

Door telkens aan jezelf te bewijzen dat jij doet wat goed is voor jou.

Niet vanzelf, maar van-Zelf; door verantwoordelijkheid te nemen om er in elk nu-moment voor te kiezen je angsten onder ogen te komen en je er niet door te laten sturen. Het gevoel van angst te erkennen, toe te laten en te doorvoelen, om vervolgens precies dat te doen waar je bang voor was. Vanuit jouw innerlijke waarheid, vanuit liefde.

Met elke keer dat jij jezelf laat zien dat jij handelt in lijn met jouw waarden, vanuit de juiste intentie voor jou, vanuit liefde, groeit het gevoel dat jij kunt vertrouwen op jezelf. Creëer jij zelfvertrouwen. 

 

Ben je benieuwd naar hoe ik jou kan helpen zelfvertrouwen te creëren?

Neem contact op. 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *