Het is losLATEN, niet losDOEN

Traumatische ervaringen, pijn van gebroken relaties, angsten die ons belemmeren, energetische blokkades.. We hebben allemaal wel onze fair share aan dingetjes uit het verleden die ons niet dienen; die we graag zouden loslaten.

Het heeft lang geduurd voor ik begreep wat het begrip loslaten betekent

Ik dacht altijd dat ik er iets voor moest DOEN. Dat loslaten een actie van mijn kant behoeft. Maar telkens als ik visualiseerde dat ik het lijntje, met dat wat ik wilde loslaten, doorknipte, dan wilde het niet weggaan. Wat ik ook deed, dat wat ik zó graag wilde loslaten, bleef juist bij me. Sterker nog, hoe meer ik DEED om los te laten, hoe prominenter het aanwezig leek! Frustrerend!

Op een dag realiseerde ik me dat het niet losDOEN is, maar losLATEN!

Brainfart! En ineens begreep ik het concept van ‘iets een plekje geven’.
Dat betekent namelijk niet dat er genoeg gerouwd, gehuild en gezeurd is. Het betekent niet dat de tranen op zijn, de pijn niet meer van mij hoeft te zijn en het nu eindelijk door mij ‘losgelaten mag worden’. Nee!

Iets een plekje geven, betekent dat je er ruimte voor maakt in jou

Dat je erkent dat het er is, dat je het verwelkomt en volledig accepteert als een onderdeel van jouw bestaan. Zonder er ideeën over te vormen of iets van te vinden. Wanneer je iets op die manier een plekje geeft, dan valt de weerstand ertegen in jou weg en lost het als vanzelf op.

Loslaten is niet iets wat je kunt doen

Wanneer jij ruimte maakt in jouw bestaan, voor de pijn van die traumatische ervaring of de gebroken relatie, voor de angst, boosheid of het schuldgevoel of voor wat je dan ook ervaart, in volledige acceptatie van wat is, dan laat het jóu los.

Don’t let it go, let it be!

Wil je hier meer over weten? Neem contact op!

Het is losLATEN, niet losDOEN My Life - Coaching by Saskia blog

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *