My Life - Coaching by Saskia Blog: Trust the process

Trust the process

Als ik 5 jaar terug in de tijd zou kunnen, zou mijn advies aan mezelf van toen zijn:
“Heb geduld. Trust the process. En vergeet er vooral niet van te genieten.”

Jeetje, wat kon ik niet wachten om goed in mijn vel te zitten. Eindelijk echt te weten wat ik wilde doen in mijn leven, en dat ook daadwerkelijk te doen! Om een te gekke baan te hebben, waar ik energie van zou krijgen en blij van zou worden. Om de rust van binnen te vinden. Vertrouwen in mezelf, in het leven en de liefde.

Ik wilde het en ik wilde het nu! Daarom deed ik keihard mijn best. Ik verslond boeken, liet me coachen, nam deel aan Ayahuasca ceremonies, ik solliciteerde, deed workshops, cursussen en opleidingen, maar dat moment dat het ‘gelukt’ was, bleef uit.

“Lieverd, er is geen quick fix. Trust the process.”

Dit prachtige proces van ontwikkeling bestaat uit talloze kleine stapjes. Van zelfonderzoek, van accepteren en loslaten, van verkregen inzichten en geleerde lessen integreren in het dagelijks leven. Een proces van vallen en opstaan. Van ontzettend veel stapjes naar voren en ook van stapjes terug.

De grap is, dat die realisatie zich ook niet laat afdwingen, it’s all part of the process..

Vandaag zat ik hier, even heerlijk buiten onder een oude treurwilg, met mijn blote voeten in het gras, en ik realiseerde me hoeveel er is veranderd in mijn leven en hoe snel dat achteraf gezien is gegaan. Hoe anders ik het leven ben gaan ervaren en wat dat me heeft opgeleverd aan innerlijke rust, vertrouwen, vrijheid..

Talloze kleine stapjes heb ik gezet, telkens twee vooruit en eentje terug. Bij elkaar een wereld van verschil. En ik had er geen eentje van willen missen.

Zou jij graag begeleid worden in jouw proces? Voel je vrij om contact op te nemen om te bespreken hoe dat er voor jou uit zou zien. No strings attached.